Tervetuloa Martsarin kummikouluyhdistyksen kotisivuille!

Toivomme, että sivut antavat sinulle riittävästi tietoa kummitoiminnastamme Tansaniassa.

Yhdistyksemme kautta on mahdollisuus saada kummilapsi ja luottaa siihen, että tuki menee 100%:sti perille.

  • Tällä hetkellä Kilingin primery schoolissa on 750 lasta ja secondary schoolissa 650 lasta.
  • Kummikouluyhdistys tarjoaa primary schoolissa aamupuuron ja papusopan jokaiselle oppilaalle viitenä päivänä viikossa. Secondary schoolissa tarjoamme aamupuuron jokaiselle oppilaalle viitenä päivänä viikossa.
  • Kummikouluyhdistys tukee oppilaiden oppimista tukemalla heidän tukiopetustaan sekä järjestämällä kirjoja oppilaille.
  • Kummikouluyhdistys huolehtii oppilaiden hyvinvoinnista ja perusterveydenhoidosta.
  • Kummikouluyhdistys korjauttaa koulurakennuksia paikallisilla ammattimiehillä.

AJANKOHTAISTA

Aleksis Kiven päivän hyväntekeväisyyskonsertti Onnellisten maa järjestettiin runsaan yleisön kera Temppelinaukion kirkossa. Yhdistys kiittää lämpimästi paikalle saapunutta yleisöä ja lippurahan lahjoittaneita. Tukenne on tärkeä Kilingin lapsille ja nuorille. Suuri kiitos myös Esa Ruuttuselle huippuesiintyjien kokoamisesta! Asante sana!

(Valitettavasti en saa siirrettyä kuvia enempää, vaikka kuinka pakkaan pienemmäksi!)

 

Hyvät Kilingin ystävät!

Kilingin lapset tarvitsevat apuamme. Ruokarahat alkavat olla lopussa, joten tulethan auttamaan lapsia eteenpäin koulutiellään puuron ja papusopan voimin. Koronatilanne on ollut Kilingin alueella aiemmin parempi, mutta nyt koronan uhka on myös Kilingissä todellinen ja meitä tarvitaan!

Esa ystävineen on suunnitellut upean ohjelman Onnellisten maa-konserttiin. Tule nauttimaan sen annista koronaturvallisesti Temppeliaukion kirkkoon 10.10.2021 klo 19.

Alkuosan teksteillä ja lauluilla juhlistamme Aleksis Kiveä. Konsertin tasokkaasta musiikista vastaavat monin tavoin palkitut, maineikkaat oopperalaulaja Laura Mäkitalo ja Esa Ruuttunen sekä lahjakas, Vuoden harmonikkataiteilija 2012, Janne Valkeajärvi. Roman Schatz, tuo virtuaalipuhuja, keskustelee Esan kanssa ja kertoo Aleksis Kivestä avaten myös musiikilliset lahjansa. Kaikki tämä tapahtuu Kilingin lasten hyväksi.

Näinä haastavina korona-aikoina tulemme järjestämään konsertin viranomaisten ajankohtaisten ohjeiden mukaisesti.

Lipunmyynti joko ennakkoon tai ovelta. Lipunmyynti ennakkoon tapahtuu seuraavasti:

Maksa lipun hinta 25 € (20 € opisk, ja eläk.), 10 € (lapset alla 16 v) Martsarin kummikouluyhdistys ry:n tilille:

FI16 4055 0010 9993 87.

Merkitse viestikenttään sana Konsertti ja merkitse ehdottomasti kenttään myös maksajan email (puh ellei email-osoitetta)

Uskomme, että konsertti tuo iloa ja hyvää mieltä niin kuulijoille kuin meille niin tärkeille Kilingin lapsille ja nuorille!

Asante Sana! Karibuni! – Olette lämpimästi tervetulleita!

Konserttiterveisin

Hallitus

 

Ennen pääsiäistä lähti jäsenistölle keväinen tervehdys, joka korvasi perinteisen kevätkonsertin. Pääset katsomaan sen oheisen linkin kautta.

https://docs.google.com/presentation/d/10f7LtyJ3ux3pN39k0qXPMgVtGyNIqtmUCs4AU3YWpdM/edit?usp=sharing

 

Yhdistyksen vuosikokous järjestetään etänä keskiviikkona 21.4. klo 18.30.

Kuva: Ramadhan Msami

Niin on vuosi 2020 melkein taputeltu ja hyvä niin. Nyt vain katse tulevaan vuoteen, joka toivottavasti olisi lähempänä normaalia ja saisimme viimeistään syksyllä järjestää ohjelmaa, jonka puitteissa olisi mahdollista tavata ihan kasvotusten.

Joulukeräys Kilingiin tuotti jälleen muhkean lahjoituksen: 2725 euroa! Tuhannet kiitokset teille kaikille lahjoittaneille! Osa rahasta varataan ensi vuoden kouluruokaan ja osalla järjestetään joulujuhla kylän varattomille, joihin myös meidän kummilapset lukeutuvat. Joulujuhlassa huomioidaan paikalliset ohjeistukset covid-19 varalle, joten käsienpesusta ja etäisyyksistä pidetään huolta näissäkin juhlissa.
Omasta ja Martsarin kummikouluyhdistyksen hallituksen puolesta haluan ensiksi kiittää teitä kaikkia siitä, että olette mukana tukemassa yhdistyksen toimintaa Kilingissä ja toiseksi toivottaa teille kaikille rauhaisaa joulun aikaa!
Lämpimin terveisin,
Marjo Kekki

Alakoulun valtakunnalliset tulokset ovat tulleet ja ne ovat erinomaiset! Tämä osoittaa, että koulu toimii hyvin ja antaa valmiudet jatko-opintoihin. Hienoa on myös, että kaikki kummilapsemme jatkavat yläkouluun. Osa menee Kilingi Secondary Schooliin ja osa muihin yläkouluihin – tämä selviää tarkemmin tammikuussa, jolloin uusi lukuvuosi alkaa.

Olemme myös iloisia, että pystyimme auttamaan taloudellisesti uuden koulurakennuksen katon rakentamisessa. Heikki Tidenberg jatkaa yhdistyksen asiantuntijana rakennusvastaavan ominaisuudessa ja hän on niihin liittyen suoraan yhteydessä Steven Ngettiin.

”Tässä konkreettinen esimerkki siitä, miten koulut ovat mukana avustustyössä. Lukio ja Kasavuori ovat lahjoittaneet jo vuosia osan taksvärkin tuotostaan Kilingiin, Mercuria on tukenut terveydenhoitoa. Kasavuoressa syödään donitseja ja tempaistaan muutenkin esimerkiksi ompelemalla kangaskasseja. Tuotoilla ostettu monistuskone, tuettu tukiopetusta, ostettu urheiluvälineitä jne. Kiitos kouluille, Kilingin väki sanoo Asante Sana!” – Sinikan terveiset Facebookista –

Kuvat: ylempi Steven Ngetti ja alempi Ramadhan Msami