Tervetuloa Martsarin kummikouluyhdistyksen uudistuneille kotisivuillemme.

Toivomme, että sivut antavat sinulle riittävästi tietoa kummitoiminnastamme Tansaniassa.

Yhdistyksemme kautta on mahdollisuus saada kummilapsi ja luottaa siihen, että tuki menee 100%:sti perille.

  • Tällä hetkellä Kilingin primery schoolissa on 750 lasta ja secondary schoolissa 650 lasta.
  • Kummikouluyhdistys tarjoaa primary schoolissa aamupuuron ja papusopan jokaiselle oppilaalle viitenä päivänä viikossa. Secondary schoolissa tarjoamme aamupuuron jokaiselle oppilaalle viitenä päivänä viikossa.
  • Kummikouluyhdistys tukee oppilaiden oppimista tukemalla heidän tukiopetustaan sekä järjestämällä kirjoja oppilaille.
  • Kummikouluyhdistys huolehtii oppilaiden hyvinvoinnista ja perusterveydenhoidosta.
  • Kummikouluyhdistys korjauttaa koulurakennuksia paikallisilla ammattimiehillä.

AJANKOHTAISTA

Laita päivämäärä kalenteriin!

 

Ennen pääsiäistä lähti jäsenistölle keväinen tervehdys, joka korvasi perinteisen kevätkonsertin. Pääset katsomaan sen oheisen linkin kautta.

https://docs.google.com/presentation/d/10f7LtyJ3ux3pN39k0qXPMgVtGyNIqtmUCs4AU3YWpdM/edit?usp=sharing

 

Yhdistyksen vuosikokous järjestetään etänä keskiviikkona 21.4. klo 18.30.

Kuva: Ramadhan Msami

Niin on vuosi 2020 melkein taputeltu ja hyvä niin. Nyt vain katse tulevaan vuoteen, joka toivottavasti olisi lähempänä normaalia ja saisimme viimeistään syksyllä järjestää ohjelmaa, jonka puitteissa olisi mahdollista tavata ihan kasvotusten.

Joulukeräys Kilingiin tuotti jälleen muhkean lahjoituksen: 2725 euroa! Tuhannet kiitokset teille kaikille lahjoittaneille! Osa rahasta varataan ensi vuoden kouluruokaan ja osalla järjestetään joulujuhla kylän varattomille, joihin myös meidän kummilapset lukeutuvat. Joulujuhlassa huomioidaan paikalliset ohjeistukset covid-19 varalle, joten käsienpesusta ja etäisyyksistä pidetään huolta näissäkin juhlissa.
Omasta ja Martsarin kummikouluyhdistyksen hallituksen puolesta haluan ensiksi kiittää teitä kaikkia siitä, että olette mukana tukemassa yhdistyksen toimintaa Kilingissä ja toiseksi toivottaa teille kaikille rauhaisaa joulun aikaa!
Lämpimin terveisin,
Marjo Kekki

Alakoulun valtakunnalliset tulokset ovat tulleet ja ne ovat erinomaiset! Tämä osoittaa, että koulu toimii hyvin ja antaa valmiudet jatko-opintoihin. Hienoa on myös, että kaikki kummilapsemme jatkavat yläkouluun. Osa menee Kilingi Secondary Schooliin ja osa muihin yläkouluihin – tämä selviää tarkemmin tammikuussa, jolloin uusi lukuvuosi alkaa.

Olemme myös iloisia, että pystyimme auttamaan taloudellisesti uuden koulurakennuksen katon rakentamisessa. Heikki Tidenberg jatkaa yhdistyksen asiantuntijana rakennusvastaavan ominaisuudessa ja hän on niihin liittyen suoraan yhteydessä Steven Ngettiin.

”Tässä konkreettinen esimerkki siitä, miten koulut ovat mukana avustustyössä. Lukio ja Kasavuori ovat lahjoittaneet jo vuosia osan taksvärkin tuotostaan Kilingiin, Mercuria on tukenut terveydenhoitoa. Kasavuoressa syödään donitseja ja tempaistaan muutenkin esimerkiksi ompelemalla kangaskasseja. Tuotoilla ostettu monistuskone, tuettu tukiopetusta, ostettu urheiluvälineitä jne. Kiitos kouluille, Kilingin väki sanoo Asante Sana!” – Sinikan terveiset Facebookista –

Kuvat: ylempi Steven Ngetti ja alempi Ramadhan Msami