2019

 Hyvätekeväisyyskonsertti ”Toisiamme Siunaten” Hämeenkylän kirkossa 27.10.2019 klo 18 

Konsertin taiteilijat tulevat kansainvälisen musiikkimaailman huipulta. 

Tommi Hakala 

Oopperalaulaja, baritoni Tommi Hakala voitti vuonna 2003 toisena suomalaisena yhden arvostetuimmista kansainvälisistä laulukilpailuista BBC Singer of the World -kilpailun Cardiffissa. Hän on myös yksi harvoista New Yorkin Metropolitan-oopperan suomalaisista solisteista ja tekee parhaillaan laajaa uraa sekä ooppera- että konserttilaulajana ympäri maailmaa. Hän asuu Wienissä, mutta vierailee tällä hetkellä Suomen Kansallisoopperassa ja näin suostui mielellään esiintymään konsertissamme. 

Laura Mäkitalo 

Mezzospraano Laura Mäkitalo on nuoremman polven laulutaiteilija, joka tekee laajenevaa uraa sekä ooppera- että konserttilaulajana. Hän on ollut mukana useissa kotimaisissa oopperaproduktioissa, myös Savonlinnan Oopperajuhlilla sekä Suomen Kansallisoopperassa. Klassisen laulumusiikkikirjallisuuden lisäksi hän on ansioitunut nykysäveltäjien musiikin esittäjänä 

Marita Viitasalo Pianotaiteilija Marita Viitasalo on esiintynyt soolopianistina sekä toiminut mm. Soile Isokosken säestäjänä kaikissa merkittävimmissä musiikkikeskuksissa ympäri maailmaa. Myös perustamansa Trio Finlandian jäsenenä hän on kiertänyt konsertoimassa Euroopassa, Aasiassa ja Amerikassa. Hän on tehnyt myös mittavan uran pianonsoiton opettajana sekä toiminut mm. Espoon pianoviikon taiteellisena johtajana. Vastikään hän konsertoi yhdessä Tommi Hakalan kanssa, ja tämä yhteistyö jatkuu nyt tässä konsertissa. 

Esa Ruuttunen Esa Ruuttunen oli kiinnitettynä Suomen Kansallisoopperan solistina n. 20, jääden eläkkeelle 2005. Hän on myös tehnyt laajan kansainvälisen uran ooppera- ja konserttilaulajana sekä esiintyy edelleen konsertoiden ympäri Suomea erityisesti kirkko- ja muun hengellisen musiikin ohjelmistolla. Hän on myös Tommi Hakalan ensimmäisiä merkittävimpiä laulunopettajia. 

Matti Pelo Matti Pelo on ensimmäiseltä koulutukseltaan kirkkomuusikko, mutta on tehnyt merkittävimmän elämäntyönsä laulunopettajana mm. Helsingin Konservatoriossa, Sibelius-Akatemiassa sekä professorina Tallinnan musiikkikorkeakoulussa. Hän on mm. Karita Mattilan ja myös Esa Ruuttusen ensimmäinen laulunopettaja. 

Sonus Laulu- ja käsikelloyhtye Sonuksen taival alkoi vuonna 1990, kun kanttori Sinikka Honkanen tutustui instrumenttiin opintomatkallaan Yhdysvalloissa. Vantaan seurakuntayhtymän alun perin tilaamat Schulmerich Carillons-kellovalimon kolme käsikello-oktaavia ovat vuosien kuluessa kasvaneet viiteen kello-oktaaviin ja neljään ja puoleen putkikäsikello-oktaaviin (handchimes), joilla Sonus on eri kokoonpanoissa konsertoinut niin kotona Suomessa kuin ulkomaillakin. Yhtyettä on johtanut vuodesta 2011 lähtien Laulu- ja käsikelloyhtye Sonuksen perustajajäsen Sanna Helasterä. 

Lämmin kiitos hyväntekeväsyyskonsertin esiintyjille ja yleisölle! 

Martsarin kummikouluyhdistys ry 

Terveisiä Tansaniasta-kirjaa voi tilata puheenjohtajalta.

tidenbergheikki@gmail.com

2018

Kilimanjaro-juhla oli suuri menestys. Kiitos siitä vielä kerran Anja Toloselle ja kaikille aktiiveille.

Leirikoulu vieraili Tansaniassa lokakuussa. Oppilaat olivat tyytyväisiä matkaan.

Liisa Piironen julkaisi yhdistykselle kirjan ”Terveisiä Tansaniasta”.

Kilingin koulujen oppimistulokset ovat olleet huomattavasti paremmat kuin vuosi sitten. Toivotaan, että osteluilla koulukirjoilla on ollut tähän merkitystä. Tulemme hankkimaan vielä tämän vuoden aikana oppikirjoja neljänsille ja viidensille luokille. Eritoten englannin ja matematiikan kirjat ovat tärkeitä.