Toiminnan tarkoitus

Martsarin kummikouluyhdistys ry perustettiin vuonna 2012 vahvistamaan Martinlaakson lukion ja koulun jo vuonna 1987 aloittamaa tansanialais-suomalaista kummikouluyhteistyötä. Yhdistyksen tarkoituksena on luoda yhteyksiä Martinlaakson lukion ja sen yhteystyökumppaneiden (opiskelijat, opettajat, vanhemmat, verkostokoulut, muut yhteistyökumppanit) ja kehitysmaiden koulujen välillä sekä edistää niiden kulttuurin tuntemusta ja lisätä Suomen ja kehitysmaiden välistä kulttuuri- ja koulutusyhteistyötä sekä kanssakäymistä. Lisäksi yhdistyksen tarkoituksena on tukea kummikoulujen toimintaa ja kummikoulujen opiskelijoita eri tavoin heidän koulunkäynnissään.

Tarkoituksensa toteuttamiseksi yhdistys harjoittaa humanitaarista avustustoimintaa kohderyhmilleen järjestäen mm. kokouksia, juhlia, esitelmä- ja muita valistustilaisuuksia. Yhdistys organisoi tutustumis- ja opintomatkoja jäsenilleen Tansaniaan ja tukee taloudellisesti kummikoulujen toimintaa ja oppilaiden opiskelua. Toimintansa tukemiseksi yhdistys järjestää erilaisia tempauksia ja ottaa vastaan lahjoituksia.

Yhdistyksen jäseneksi voi liittyä jokainen, joka hyväksyy yhdistyksen tarkoituksen ja säännöt. Kannattajajäseneksi voi tulla yksityinen henkilö tai oikeuskelpoinen yhteisö, joka haluaa tukea yhdistyksen tarkoitusta ja toimintaa. (Lähde: Martsarin kummikouluyhdistys ry:n säännöt 2-3 §).

Martsarin kummikouluyhdistyksen jäsenmaksu vuodelle 2021 on 15 euroa tai 8 euroa opiskeijat/ työttömät. Jäsenmaksulla kustannetaan yhteydenpitokuluja yhdistyksen ja kummikoulujen välillä.

Yhdistyksen kotipaikka on Vantaa

Vuoden 2020 toimintakertomus: https://docs.google.com/document/d/1xCvYt7YJ2L_wGuvOeJoopmU2gSZrxPiAIa2LqRKEgp0/edit?usp=sharing