Ohjeita kummiksi aikoville:

1. Kummikoulutoiminnan tarkoituksena on antaa koulunkäyntimahdollisuus varsinkin lapselle, jolta ilman kummia jäisi alakoulukin käymättä. Tämän vuoksi toiminta painottuu Kilingin alakouluun, josta kummilapsen tukeminen alkaa.

2. Varsinainen kouluopetus valtion kouluissa on Tansaniassa ilmaista, mutta pakollinen koulupuku ja kouluruokailu jää perheen tai kummin maksettavaksi. Vuosittain sovitaan kummimaksu näitten kulujen kattamiseksi. Lukuvuosi alkaa tammikuussa.

3. Jos kummilapsi pääsee valtion ylläpitämään yläkouluun, voi kummi jatkaa koulunkäynnin tukemista osittain tai kokonaan niin pitkälle kuin kummi haluaa. Yläkoulun koulumaksu on noin kaksinkertainen alakouluun verrattuna. Kummikouluyhdistys pyrkii tukemaan lahjakkaita yläkoulun oppilaita myös stipendein. Kummi voi omasta halustaan tukea myös kummilapsensa kouluttautumista ammattiin.

4. Kummi sitoutuu maksamaan vuosittain sovitun kummimaksun yhdistyksen tilille eräpäivään mennessä.

5. Kummi pitää yhteyttä nimikkolapseensa lähinnä kirjein ja postikortein ja saa niitä toivottavasti myös kummilapseltaan ja hänen perheeltään. Posti kulkee koulun kautta, sillä oppilailla ei yleensä ole omaa postiosoitetta. Muita vaatimattomia lahjoja voi lähettää rajoitetusti vain silloin, kun jonkun koululle lähtevän matkatavaroihin mahtuu.

6. Kummiksi ryhtyminen vaatii pitkäaikaista sitoutumista. Jos et jostain syystä voi kummina jatkaa, ilmoita siitä välittömästi yhdistykselle. Pyrimme hankkimaan lapselle uuden kummin, ettei koulunkäynti keskeytyisi.

7. Ilmoita myös heti muutokset yhteystiedoissasi yhdistykselle (arlohtande@gmail.com).

HUOMIOITAVAA

Kummimaksut lähetetään yhdistyksen toimesta Tansaniaan yhdistyksen hallinnoimalle pankkitilille, josta lasten koulumaksut hoidetaan.

Rahaa ei kannata lähettää kirjeissä!

Toivomme, että jokainen kummi huolehtii vuosittaisesta maksusta lapsen koulunkäynnin turvaamiseksi.

Postia, kirjeitä ja kuvia voi lähettää miten usein tahansa Kilingin koulujen osoitteella, koska harvalla perheellä on oma osoite.